Моя бабуся готувала…

17 лютого учні групи № 21 під керівництвом своїх наставників відвідали етнографічний музей ліцею.

У рамках інноваційного проекту «Відродження народних художніх ремесел, звичаїв та традицій, стародавньої верховинської кухні в умовах інтенсивного розвитку туристично-рекреаційного комплексу Міжгірщини» було проведено годину спілкування «Моя бабуся готувала…».

Керівник музею Белень М.М. розповіла, що українська кухня – це така культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, що це неоцінений здобуток, яким можна і варто пишатися, якого не можна забувати.

Майстри виробничого навчання Фурдь Г.М. та Бундзяк Н.Ф. поділилися рецептами приготування найпопулярніших верховинських страв: поливки грибної, баноша та дерунів.

Класний керівник Маркович Г.Ф. зупинилася на тому, що верховинська кухня створювалася протягом віків, тому вона в певній мірі відбиває не тільки історичний розвиток нашого краю, а і його традиції, звичаї та культуру.