Узагальнюючий урок по темах «Світове господарство», «Глобальні проблеми людства». Географічний аспект харчування різних народів світу

      27 травня викладач географії Фединишинець Мар’яна провела відкритий урок у групі №11 (професія кухар, офіціант).

Узагальнюючий урок у формі захисту учнівських проектів був присвячений поєднанню географії та харчування, його мета: розкрити географічний аспект традиційного харчування різних народів світу на основі систематизації та узагальнення знань учнів про особливості природніх умов та ресурсів, райони поширення основних сільськогосподарських осередків світу, розвиток харчової промисловості.
      Учні-експерти (заздалегідь об’єднані у групи)за допомогою презентацій поділились результатами пошукової роботи, яку проводили під керівництвом викладача. Розповіли про географію харчування рослинною їжею, продукцією тваринництва, географію вживання напоїв та з’ясували географічний аспект традиційного харчування українців Міжгірщини. Мова йшла про вплив географічного положення, природних умов, релігійних заборон на певний набір продуктів харчування різних народів, про географічно зумовленіспособи приготування їжі. Окремі учні також підготували цікавинки, що стосувалися теми уроку.
На завершення було підсумовано роботу учнів і спільно визначено фактори, що впливають на формування традиційного харчування народів світу.

Залишити відповідь